Home Nyheder Nye nedskæringer på vej til SAS

Nye nedskæringer på vej til SAS

0
SHARE

Nye spareplaner synes uundgåelige for SAS, der har kurs mod et massivt underskud i år, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Analytikerne venter, at SAS vil skære yderligere ned på kapaciteten. Selskabet besluttede i forsommeren at stille 11 fly i hangar, og siden er det besluttet at tage yderligere to fly ud af drift.

»Jeg forventer yderligere reduktion af kapaciteten,« siger Jacob Pedersen, senioranalytiker ved Sydbank.

Piloterne forudser, at ledelsen vil fjerne en del afgange i vinterhalvåret. »Jeg er forberedt på, at der vil komme yderligere besparelser, og at flere fly vil blive taget ud af drift. Markedsvilkårene er ikke gode,« konstaterer Mogens Holgaard, der er formand for piloterne i SAS Danmark.

Det er først og fremmest SAS i Danmark og Sverige, der kæmper med underskud. Forretningen i Norge går bedre, ligesom den oversøiske trafik er mindre hårdt ramt.

Ekstraregningen for brændstof vil belaste regnskabet for første halvår, der fremlægges i dag, og selv om olieprisen er faldet, så vil det koste dyrt for selskabet resten af året. Væksten i trafikken flader ud, fordi kunderne rejser mindre, når økonomien strammer til. Men det er svært at hæve priserne, fordi konkurrencen fra lavprisselskaber og andre operatører er hård.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen