Home Nyheder Nybygget lufthavn en eklatant fiasko

Nybygget lufthavn en eklatant fiasko

3
SHARE

Den nybyggede lufthavn på den britiske øgruppe St Helena midt ude i Atlanterhavet har kostet de britiske skatteydere 285 millioner pund – 2,5 milliarder kroner – men kan ikke bruges til passagerflyvning.

Ubrugeligheden skyldes pludselige og meget voldsomme kastevinde, men det er ikke et nyopdaget fænomen, men har været kendt i hvert fald i 180 år.

Ifølge britiske parlamentsmedlemmer blev problemet med kastevindene beskrevet af Charles Darwin allerede i 1836 og det gør det til en eklatant fiasko, at de ansvarlige britiske myndigheder ’ikke har forudset og taget hånd om problemerne’.

De planlagte flyvninger er suspenderet, mens det undersøges, om det er muligt at gennemføre ændringer, så der kan opereres et begrænset antal flyvninger til de isolerede øer.

Samtidig er der sået tvivl om berettigelsen af flytrafik til St. Helena, som angiveligt skulle sikre øget turisme til øgruppen. Det viser sig nemlig, at en konsulentanalyse af turistinteressen for at besøge øgruppen var ganske negativ. Det skyldes angiveligt de barske vejrforhold og den stærke turbulens på øerne.

Det var på St. Helena, Napoleon tilbragte sine sidste år i engelsk fangenskab.

3 COMMENTS

  1. Ærgerligt at et sådan projekt evt må lukkes inden det i det hele taget er taget i brug.

    Men umuligt at flyve dertil er det ikke. For nogle uger siden var en ex SWISS Avro100/BAE146 forsøgskanin, da den på vejen til Chile, skulle forsøge en anflyvning i netop denne nye lufthavn.
    Dette for at se om 4-motorers fly eventuelt var bedre egnet i denne lufthavn.

    Anflyvning, landing og start forløb uden problemer.
    Måske havde man på testdagen ikke de værste vejrforhold, der kan opleves på øen.

  2. Her er endelig en historie de kan grine lidt af til julefrokosten for ledelsen af den nye Berlin Brandenburg Lufthavn 🙂

Comments are closed.