Home Nyheder Ny sikkerhed giver forsinkelser

Ny sikkerhed giver forsinkelser

0
SHARE

33BF1B3900000578-3569797-image-a-8_1462212084069Den ekstra sikkerhedskontrol ved Bruxelles Internationale Lufthavn har medført forsinkelser og missede fly.

Den belgiske hovedlufthavn genåbnede mandag omkring 80% af sin afgangsterminal, men passagererne beklager sig over, at den politikontrol, der foregår inden de rejsende får adgang til terminalen ikke blot betyder forsinkelser på flere timer, men har skabt en ny sikkerhedsrisiko på grund af de mange passagerer, der står og venter på politi-kontrollen.

Blandt de strandede passagerer var tidligere statsminister Yves Leterme, som ikke nåede sit fly til Budapest efter at have ventet to timer og 40 minutter.

“I de kommende uger vil jeg tænke mig om en ekstra gang inden jeg vælger Bruxelles Lufthavn”, siger han til den belgiske avis Het Laatste Nieuws. “Jeg tror, Paris er et bedre valg”.

Lufthavnene i Paris, Amsterdam og Düsseldorf nås let og hurtigt med højhastighedstog fra Bruxelles, og sammen med passagerkaos i Bruxelles Lufthavn kan det give yderligere økonomiske tab for flytrafikken.

Bestyrelsesformanden for lufthavnen, Marc Descheemaecker, skriver på sin Facebook: ”Forbandet! Her knokler vi dag og nat i 40 døgn for at få lufthavnen genåbnet, og så fastholder nogle repræsentanter for politiet, deres bizarre præ-check in. Stop det! Vi skyder os selv i foden og bliver til grin i udlandet”.