Home Nyheder Ny hurtigrute fra London til New York

Ny hurtigrute fra London til New York

3
SHARE
Siden Concorde blev taget ud af drift i 2003, har forretningsrejsende imellem verdens to vigtigste finanscentre, New York og London, manglet et alternativ, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.
Det bliver der rådet bod på, når British Airways efter planen til foråret åbner en ren business class-rute imellem London City Airport og New York med to daglige afgange.
Ruten skal beflyves med fly af typen Airbus A318, der får plads til 32 business class-passagerer mod normalt 107 passagerer. 
Ifølge British Airways er målgruppen forretningsrejsende. Afgørende for den samlede rejsetid er anvendelsen af London City Airport, der ligger i det østlige London.
 
 
I dag afgår stort set alle rutefly mellem London og New York fra Heathrow-lufthavnen i Londons vestlige udkant, som det selv under optimale forhold tager mindst en time at nå fra finansdistriktet The City og mindst halvanden time fra det nye finansdistrikt omkring Canary Wharf. Hertil kommer, at Heathrow i kraft af sin størrelse ikke er en lufthavn, man kommer hurtigt igennem.
De to luftfartsselskaber Eos og Silverjet har med større fly af typerne Boeing 757 og 767 fløjet rene business class-ruter imellem New York og lufthavnene Stansted og Luton, der ligger henholdsvis nordøst og nordvest for London. Begge selskaber gik i betalingsstandsning i foråret og har indstillet driften.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

3 COMMENTS

  1. Ja, en A319 kan raekke saa langt. Self Flyvevaabnets Gulfstream III kan naa fra Danmark til New York uden at fuele.

Comments are closed.