Home Nyheder Ny fransk turistorganisation

Ny fransk turistorganisation

0
SHARE

Ifølge en senatsbeslutning offentliggjorde turistminister Hervé Novelli i maj en sammenlægning af  Maison de la France og ODIT France.

 

Maison de la France har været PR-virksomhed for fransk turisme, især i udlandet, men også indenfor Frankrigs grænser i mere end 20 år. ODIT France har i flere år arbejdet med udvikling og markedsundersøgelser omkring fransk turisme. Organisationen står også bag den nye hotelklassificering i Frankrig, samt omstruktureringen af de franske rejsebureauer og rejsearrangører.

 

Frankrige er verdens største turistland og havde 82 millioner udenlandske besøgende i 2007. Der er 200.000 virksomheder indenfor fransk turisme med 800.000 ansatte. Turismen står for 6,3% af landets totale BNP.

 

Med den nye organisation følger også en ny generaldirektør. Det er Christian Mantei, som arbejdede flere år i Maison de la France i 1990’erne. Han har siden været direktør for Paris Turist- & Kongresbureau og drevet sin egen konsulentvirksomhed med speciale i turisme og markedsundersøgelser.

 

Skrevet af Flemming Juul