Home Nyheder Ny forsinkelse af Femern-forbindelse

Ny forsinkelse af Femern-forbindelse

1
SHARE

femernFinansminister Claus Hjort-Frederiksen siger til dagbladet Børsen, at omkostninger og manglende indtægter ved den faste forbindelse er gået i vejret med 15 milliarder kroner siden sidste år.

”Vi må træffe nogle vanskelige beslutninger om at standse nogle projekter, også dem der er i gang, Og vi kan naturligvis ikke sætte gang i nye anlægsprojekter”, siger han.

Venstres finansordfører Jacob Jensen bekræfter, at Femern-forbindelsen er et af de projekter, der måske udskydes, men afviser, at Femern-forbindelsen risikerer helt at blive stoppet:

Direktør i Dansk Industri Michael Svane er foruroliget: ”Hvis man flirter med tanken om, at forbindelsen ikke skal blive til noget, så vil vi reagere ganske kraftigt”, siger han til Børsen.

Også Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen er bekymret: ”Der er rigtig mange i venteposition, som er dybt afhængige af, at de kan komme i gang med det arbejde, de har planlagt, siger han til DR.

Oprindeligt skulle Femern-forbindelsen stå færdig i 2017. Siden i 2021. Men da Tyskland tidligst kan have jernbanetilslutningen klar i 2024, og da EU-støtten lader vente på sig, ser Femern-projektet ud til at blive forsinket yderligere tre år. En plan der altså nu kan forsinkes yderligere.

1 COMMENT

  1. Drop dog det der tåbelige Fehmarn projekt.
    Brug i stedet pengene på at elektrificere og i øvrigt opruste jernbanenettet. Samtidigt kan man jo bestille nogle tidssvarende tog, gerne et standard produkt som man ved fungerer.
    End ikke Tyskerne er interesserede i det dødfødte Fehmarn projekt.

Comments are closed.