Home Nyheder Nu vil vi rejse med højhastighedstog

Nu vil vi rejse med højhastighedstog

0
SHARE

Undersøgelsen bygger på, at langdistancerejser med internationale højhastighedstog bliver stadig mere populære. Rapporten bygger på data fra mere end 7.000 togrejsende i Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien og Sverige.

 

Der er store forskelle mellem landene og undersøgelsen giver værdifulde oplysninger til togselskaber, som ønsker at modernisere og forbedre kundeoplevelsen. F.eks. svarer 77%, at de ville vælge et internationalt højhastighedstog frem for et andet transportmiddel, hvis prisen var lavere.

 

Næsten 60% oplyser, at de i forvejen ønsker at booke ’tilsluttende tog og andre transportmåder’ (dvs. en billet, der dækker alle de transportformer, man ønsker gøre brug af på en rejse). Dette ønske var mest udpræget blandt de svenske rejsende med 71%, fulgt af Tyskland med 64% og Spanien med 63%.

 

70% af de rejsende oplyste, at de i 2014 forventer at finde bekvemme siddepladser og områder til afslapning på de internationale jernbanestationer. Også mobil betaling er en tjeneste, som to femtedele af de adspurgte vægtede højt.

 

Hvis man ser bort fra prisen, ville 52% vælge højhastighedstog frem for fly eller bil på længere internationale rejser, hvis det var mere behageligt, end det er i dag. 51% ville vælge tog, hvis transportmåden indebar lavere risiko for forstyrrelser og annulleringer, mens 46% ville gøre det, hvis togrejsen var direkte tilsluttet til andre tjenester, som f.eks. lejebil og fly.

Skrevet af Flemming Juul