Home Nyheder Norwegians Dreamliners bliver irske

Norwegians Dreamliners bliver irske

1
SHARE

Der er ikke meget ’Norge’ tilbage i lavprisselskabet Norwegians langruteprojekt, efter det er konstateret, at de nye langdistance-Dreamliners registreres i Irland for at kunne bemande dem med udenlandsk personale.

norwegian b787Registreringen i Irland blev kendt da selskabet lagde billeder af flyet på sin Facebookside. Her kan man se registreringsbogstaverne EI-LNA.

”Vi har ønsket at registrere flyene i Norge, men det ønskede den norske regering ikke”, siger kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik fra Norwegian til norsk TV2.

Hun henviser blandt andet til, at Norwegian har sin crew-base i Bangkok for at kunne konkurrere fra Asien til Europa. Selskabet overvejer også at etablere en crew-base i USA.
”Vi har kun fået et fly indtil videre og har ikke taget stilling til, hvad vi skal gøre med de kommende. Men det er naturligt at forestille sig, at de også bliver registreret i Irland”, siger hun.

Ved at registrere flyene udenlands behøver Norwegian ikke følge de norske arbejdsmarkedslove.

Norwegian-chef Bjørn Kjos har tidligere sagt, at norske lønninger gør det håbløst at konkurrere mod asiatiske flyselskaber, samtidig med, at norske regler hindrer selskabet i at bruge asiatisk besætning på norskregistrerede fly.

1 COMMENT

  1. Og selvom man i den grad praktiserer social dumping, kan man ikke engang sælge billetterne billingere end fx SAS. Hvor ruller pengene mon så hen ?? I Kjoss og Co’s lommer, i stedet for som mange andre virksomheder, at bidrage til det samfund man er en del af, og som ens navn lukrerer på…..Hvor er det dog trist. Håber en dag at kunderne tænker længere en skjulte slagtilbud….men ser det hele billede.

Comments are closed.