Home Nyheder Norwegian måtte efterlade 70 passagerer i New York

Norwegian måtte efterlade 70 passagerer i New York

2
SHARE

Norwegian DreamlinerUheldene fortsætter for Norwegian og de fabriksnye Boeing B787 Dreamliners. I lørdags betød teknisk problem, at 70 passagerer ikke kunne komme med fra New York til Oslo – og al bagage blev i JFK. De strandede passagerer forventes hjem i aften.

Problemer med en hydraulisk pumpe på B787’eren medførte, at Norwegians afgang i lørdags fra JFK til Oslo forsinket måtte lette uden 70 af de 290 passagerer. Selskabet tilbød 1.300 dollars plus hotel til dem, som ville afgive deres plads. Herefter lettede flyet mod Oslo, hvor det fortsat her tirsdag formiddag står i hangar. I stedet har Norwegian igen indlejet en Airbus A340 fra portugisiske HiFly.

Det oplyser Norwegians pressechef i Danmark, Johan Bisgaard Larsen, til takeoff.dk – ifølge hans oplysninger kommer de agterudsejlede passagerer hjem i aften med HiFly.

Om problemerne i lørdags sagde en passager, Andreas Sjunnesson, til den svenske avis Aftonposten, at ”Det var kaos.” Sammen med to kammerater skulle han have fløjet fra JFK lørdag aften. Men da de kom til lufthavnen, fik de at vide, at flyet havde tekniske problemer.

”Vi ventede og ventede og ventede – så meddelte Norwegians repræsentanter, at man søgte 70 frivillige som skulle blive tilbage i New York mod til gengæld at få 1.300 dollars plus hotel. Det tilbud var de tre kammerater blandt dem, der tog imod. Kl. 4 om morgenen blev de kørt til et hotel.

Tilbage i New York blev også samtlige passagerers indtjekkede bagage.

”Flyet havde problemer med en hydraulikpumpe, hvilket gav begrænsninger for den vægt, det kunne lette med,” siger en talskvinde for Norwegian til avisen. ”Vi beklager meget. Det er frustrerende og meget trist, at der nu igen har været problemer med vores B787. Vi forventer at Boeing betaler vores ekstra-omkostninger, det er jo dem, der har bygget flyene.”

De seneste uger har Norwegian haft en lang række problemer med sine to nye B787. Et af flyene stod for nylig fem dage i hangar inden et teknisk problem var løst. De mange problemer og forsinkelser har betydet, at en del af Norwegians langrutepassagerer har været både to og tre døgn forsinket.

Norwegian har ikke interline-aftaler med andre flyselskaber om f.eks. at kunne ombooke til dem, når man må aflyse flyvninger. I stedet lejer Norwegian fly.

2 COMMENTS

Comments are closed.