Home Nyheder Norwegian haler ind

Norwegian haler ind

1
SHARE

Det viser de norske luftfartsmyndigheders, Avinors, store undersøgelse af rejsevaner, som tyder på en dramatisk ændring for flyselskaberne. SAS har tabt betydelige markedsandele til sin vigtigste konkurrent Norwegian de to år.

SAS havde i 2007 præcist 61% af de rejsende på indenrigsflyvningerne i Norge. De to seneste år har selskabet oplevet en nedgang på 20 procentpoint og er nu lige under 50% af markedet. I 2009 havde SAS 6,22 millioner passagerer.

I 2007 var Norwegians markedsandel 24%. I 2009 er den oppe på 35%. Her rejste 4,4 millioner passagerer med selskabet i Norge sidste år.

Det SAS-ejede Widerøe havner på tredjepladsen når det gælder indenrigsflyvninger og ser ud til at have øget trafikken lige så meget, som SAS har mistet. Selskabet har haft vækst de seneste to år og har nu en markedsandel på 14%. 1,73 millioner passagerer fløj med Widerøe i 2009.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Et stort antal passagerer har vendt SAS ryggen — og derefter Det SAS ejede Widerøe har øget lige så meget som SAS har mistet….. øhhhh prøv da at lave lidt analyse i stedet for at lave disse ukritiske afskrifter af pressemeddelelser. Er der ikke noget med at SAS har nedlafgt ruter.. hvordan var belægningen på henhioldsvis SAS og Norwegians urter, Hvilke priser blev sæderne solgt til o.s.v. – så lad os tale om hvem der vinder hvad når de tal er kommet frem

Comments are closed.