Home Nyheder Norwegian fik passagerrekord

Norwegian fik passagerrekord

0
SHARE

Aldrig tidligere har så mange passagerer rejst med Norwegian i en enkelt måned. Væksten i antallet af passagerer var 25%, hvilket er samme vækst, som flyselskabet havde i maj sidste år.

 

Præcist 1.185.373 passagerer fløj med Norwegian i maj i år, og væksten på 25% er ekstra bemærkelsesværdig på grund af flere helligdage end sidste år. Til gengæld kunne man nøjes med at aflyse seks flyvninger i maj på grund af askeskyen, hvor det tilsvarende tal i april var 2.000.

 

”April var en meget svær måned for os på grund af myndighedernes lukning af det europæiske luftrum. Det er derfor ekstra glædeligt, at vi ser en positiv udvikling og en kraftig passagertilvækst. Vi er også meget tilfredse med, at vi har kunnet fylde vores fly lige så godt som i fjor med tanke på, at vi har fået leveret nye og større fly, som har flere sæder”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

 

Yielden skønnes at være 0,51 NOK for maj, hvilket er 14% lavere end samme måned sidste år. Ændringen skyldes blandt andet omlægninger af rutenettet med længere flyvetider og indfasningen af nye Boeing 737-800 fly, som har mere kapacitet og lavere enhedsomkostninger. Norwegian har siden i maj sidste år fået 12 nye fly.

Skrevet af Flemming Juul