Home Nyheder Norsk pilotstrejke truer SAS

Norsk pilotstrejke truer SAS

3
SHARE

sas piloterDer er optræk til strejke blandt de norske SAS-piloter. Parterne kan ikke enes om en lønaftale, så konflikten er optrappet, inden de norske piloter i dag og i morgen mødes med SAS-ledelsen hos Riksmekleren i Oslo.

”En eventuel strejke vil medføre, at så godt som alle norske SAS-piloter tages ud af tjeneste fra torsdag”, siger SAS norske pressechef, Knut-Morten Johansen, til Dagens Næringsliv, men han regner ikke med, at det kommer så vidt.

”Der er et godt forhandlingsklima mellem parterne, og vi håber at nå til enighed med bistand fra mægleren”, siger pressechefen.

Ifølge Dagens Næringsliv er det blandt andet SAS ønske om en mere fleksibel kollektivaftale, der splitter parterne. For eksempel har SAS peget på, at seks af selskabets fly på kort- og mellemdistanceruterne må stå ubrugte i sommerhøjsæsonen på grund af pilotmangel, da piloterne har krav på at holde ferie om sommeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de norske pilotforeninger. I sidste uge udskød de svenske piloter datoen for at nedlægge arbejdet, efter at Svensk Pilotförening ugen før havde udsendt strejkevarsel.

Nu gælder varslet først fra fredag 10. juni klokken 18, hvis der ikke er en aftale i hus inden, skriver finans.dk.

 

3 COMMENTS

  1. Ja, det er da også et urimeligt krav at ville holde ferie om sommeren sammen med familien… Altså mon ikke at SAS kan ansætte lidt flere piloter og så give dem mulighed for deltid eller lidt mere luft i skemaet om vinteren. På den måde så undgår SAS jo også at nogle af piloterne må gå hjemme i nov og dec grundet at de har fløjet deres 900 BLH som er myndigheds maks…
    Tror at SAS bliver nød til at acceptere at det at have ansatte er en omkostning… Flyene kan ikke flyve sig selv endnu…

  2. Problemet er ikke at finde metoder til at piloterne kan flyve mere om sommeren, problemet er at SAS løber fra alle sine indgåede aftaler gang på gang… Derfor så tør hverken de norske eller de svenske piloter, at ændre noget i aftalerne. Tror SAS er nød til at kigge indad i deres forhandlingstrategi og ledelsesstrategi…

  3. Tror Ole og hans gang på et tidspunkt må erkende at der er nye markedsforhold – så hjælper det ikke at skælde alle andre (læs: bl.a. Norwegian) ud men at tilpasse sig før de bliver arbejdsløse.

Comments are closed.