Home Nyheder Norsk LO rystet over Ryanair

Norsk LO rystet over Ryanair

3
SHARE

For eksempel betaler lavprisselskabet ikke løn under sygdom, de ansatte bliver i stedet henvist til de sociale myndigheder. Arbejdstiderne er ikke faste og der udbetales ikke tillæg for overarbejde og arbejde i weekenderne, skriver bt.dk.

 

Baggrunden for kritikken er en ansættelseskontrakt for Ryanair-crew, der er blevet offentliggjort i den lokale Moss Avis i Norge. Heraf fremgår det også, at strejker eller arbejdskonflikter er opsigelsesgrund. Det samme er gældende, hvis ansatte taler om Ryanair med medierne.

 

Forhold som at de ansatte trækkes 30 Euro hver måned for uniform og at de selv skal betale for deres ID-kort er med til at Ulf Lervik, der er distriktssekretær i Norsk LO, kalder ansættelsesforholdene for hårrejsende og fremhæver, at manglende løn under sygdom er i strid med norsk lovgivning.

Skrevet af Flemming Juul

3 COMMENTS

  1. Igen en kedelig oplysning om Ryanair. Mon ikke vi skal købe flybilletter hos andre selskaber.

  2. Der er fire måder Ryan Air tjener penge. 1. O’Leary har været super dygtig til at købe fly da de var billigst. 2. Kæmpe uungåelige gebyrer der presser den “billige” billetpris voldsomt op 3. Ved at grovudnytte de ansatte. 4. Ved at lade passagererne i stikken når der går noget galt!!!

  3. – der er faktisk en 5.: Ryan Air spiller kynisk lufthavne og regioner ud mod hinanden for at få så store tilskud/så små afgifter som muligt. Det er ikke blot kynisk, i en del tilfælde er det også ulovligt, hvilket Esbjerg så vidt jeg ved er et eksempel på.

Comments are closed.