Home Nyheder Norges bedste nordlys

Norges bedste nordlys

0
SHARE

nordlys-norgeHøjt oppe i Norge er nordlys en del af livet. Her er der gode chancer for at se det fængslende lys, og det tiltrækker massevis af nordlysturister hvert år.

Det er let at forstå, at der er mange myter omkring det særegne lys, aurora borealis. I vikingetiden mente man, at nordlys var lyset, som strålede fra Valkyriernes våben og blandt søfarende i Norden mente man, at nordlys var reflekser fra store sildestimer i havet.

Forklaringen på nordlys er mere videnskabelig, men lyset bliver ikke en mindre magisk oplevelse af den grund. Norge har et stort udbud af nordlysrelaterede aktiviteter og den region i Norge som øger mest på nordlysturisme er Nordnorge. Der er bedst chance for at se aurora borealis fra september til slutningen af marts. Med app’en NorwayLights kan turister få hjælp til at finde lyset. App’en viser en prognose, som hjælper til at bestemme når og hvor der er størst chance.

Steder med gode chancer for nordlys er Hammerfest – 70 grader nord ligger verdens nordligste by med rige muligheder for at se nordlys over de åbne vidder.

I Lofoten har nordlyset frit spillerum på nattehimlen. I Tromsø inviteres turisterne til at opleve Nordlyset fra en hundeslæde og på Svalbard, blot 1000 kilometer fra Nordpolen kan man opleve nordlys stort set døgnet rundt i vinterhalvåret, hvor dagene er ultrakorte.