Home Nyheder Norge vil sortliste fordrukne chartergæster

Norge vil sortliste fordrukne chartergæster

1
SHARE

charterEt stigende antal chartergæster giver norske rejsearrangører så store problemer med druk og voldelig adfærd, at branchen nu ønsker mulighed for at registrere dem på en sortliste.

”Det er trusler og vold mod rejseledere og hotelansatte. Det er vilde drukfester, skrig og skrål, nat efter nat efter nat trods advarsler. Det er højlydte skænderier som kulminerer i vold. Det er truende og voldelig adfærd ombord på fly både til og fra rejsemålet”, skriver Rolf Forsdahl, direktør for rejsebranchen i erhvervsorganisation Virke.

I et blogindlæg beskriver han den lille hårde kerne, der er ubehagelige over for guider, medrejsende og tilmed egne børn, fortæller epn.dk.

”Der er små børn, som må passes af medrejsende eller rejsearrangørens personale, fordi de voksne drikker sig fulde. De voksne vender hjem med tømmermænd, blå mærker og tom tegnebog, børnene vender hjem med traumer og ar på sjælen”, skriver han.

Ifølge Rolf Forsdahl er de typisk stamgæster, men fordi rejserne bestilles på nettet, har selskaberne ingen mulighed for at sortere dem fra. Derfor ønsker han en mulighed for at registrere gæster, der tidligere har lavet ballade.

Hos Star Tour i Danmark siger salgsdirektør Stig Elling at han godt kan genkende problemet: ”Men det drejer sig måske om to håndfulde sager om året. Danskerne er generelt fornuftige og rolige, og vi tager på ferie for at have det rart og er vellidte på feriemålene”. Han ønsker ikke nogen sortliste.

Scanway/Tyrkiet Eksperten kender også problemet: ”Vi har over 100.000 gæster om året, så selvfølgelig er der nogen, der ikke opfører sig pænt, ligesom der er nogen, der ikke opfører sig ordentligt, når de er hjemme. Men det er meget få”, siger produktchef, Iben T. Winther og afviser blankt en sortliste.

1 COMMENT

  1. vi andre kan nu også godt undvære dem der forpester andres ferie- så thumbs up herfra.

Comments are closed.