Home Nyheder Norge rammes af security-strejke

Norge rammes af security-strejke

0
SHARE

Strejken blandt sikkerhedskontrollører, der er organiseret i Norsk Arbeidsmandsforbund får konsekvenser for afviklingen af flytrafikken ved nogle af Avinors lufthavne fra lørdag morgen kl. 06:00. I den kommende weekend vil konsekvenserne af strejken ikke være betydelig, men det vil ske når rushtrafikken starter mandag.

Rejsende opfordres til at holde sig orienteret gennem sine flyselskaber, fortrinsvis på netsiderne. Både kontrol af personer og bagage vil blive berørt. Der bliver køer i sikkerhedskontrollen i de berørte lufthavne – og nogle må lukke helt.

I første omgang er alle organiserede sikkerhedskontrollører ansat i Transport Aviation Security AS udtaget til strejke ved Haugesund lufthavn/Karmøy, Førde lufthavn/Bringeland, Molde lufthavn/Årø, Stokmarknes lufthavn/Skagen og Hammerfest lufthavn. Desuden er 59 af i alt 670 ansatte i G4S Aviation Security AS på Oslo lufthavn, Gardermoen udtaget.

Norsk Arbeidsmandsforbund har varslet optrapning fra tirsdag 15. juni kl. 06:00 som vil omfatte Kristiansand lufthavn/Kjevik, Ørsta/Volda lufthamn/Hovden, Kristiansund lufthavn/Kvernberget, Harstad/Narvik lufthavn/Evenes, Lakselv lufthavn/Banak og Stavanger lufthavn/Sola og yderligere på Gardermoen.

Trafikken ved Oslo bliver kun i begrænset grad berørt af strejken i første fase, og trafikken vil gå som normalt. På grund af reduceret bemanding kan der til tider opstå længere køer i sikkerhedskontrollen.

Skrevet af Flemming Juul