Home Nyheder Nationalpark styrker turismen

Nationalpark styrker turismen

0
SHARE

”Nationalparker er vigtige for turismen og kan være med til at tiltrække flere turister. Nationalparkerne gør naturen tilgængelig og skaber en ny oplevelse for dem, der gør brug af muligheden”, siger konstitueret

adm. direktør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson.

 

Nationalpark Vadehavet bliver med et areal på 146.600 hektarer den største af Danmarks fem nationalparker.

 

Ifølge VisitDenmarks turistundersøgelse, som er baseret på tusinder af interview med udenlandske turister, peger i gennemsnit otte ud af 10 på naturen som motiv for at rejse til Danmark. 95% af tyskerne og 87% af hollænderne fortæller, at de rejser til Danmark bl.a. for at opleve naturen.

 

”Nu, hvor vi har fået nationalparker i Danmark, må næste skridt være at styrke formidlingen af de fantastiske naturoplevelser, gæsterne kan få i parkerne. Vi ser også gerne, at der bliver arbejdet mere med oplevelsesudvikling, som selvfølgelig skal ske i respekt for naturen, siger Lars Erik Jønsson.

 

VisitDenmark har indledt dialog med Skov- og Naturstyrelsen om formidling og markedsføring af Danmark som grønt naturrejsemål.

 

Nationalpark Vadehavet har afgørende international betydning for millioner af fugle på træk og er af vital betydning for ynglefugle, fisk og havpattedyr.

Skrevet af Flemming Juul