Home Nyheder Motorvej på tværs styrker Billund Lufthavn

Motorvej på tværs styrker Billund Lufthavn

0
SHARE

MotorvejEn ny motorvej tværs gennem Jylland vil give lufthavnen mindst 138.000 flere kunder om året og dermed komme både charterturister og erhvervsliv til gode.

Samtidigt vil en sådan motorvej skabe en årligt vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 1,2 milliarder kroner, viser en analyse, som Region Syddanmark har fået gennemført.

Det har længe stået højt på ønskelisten i regionen at forbedre forbindelsen til Billund Lufthavn: ”Der er soleklare køretidsgevinster ved en motorvej tæt på lufthavnen. Det handler ikke kun om tid i luften, men om den samlede rejsetid, når vi vælger at flyve ”, siger Karsten Uno Petersen, næstformand i Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark ifølge finans.dk.

”Billund Lufthavn er i skarp konkurrence med både København, Hamborg og Aalborg om de rejsende, og derfor er det vigtigt, at vi får forbedret infrastrukturen, så den kan klare sig i den stigende konkurrence”, siger han.

”Vi er naturligvis tilhængere af en motorvej tæt på Billund Lufthavn, fordi det vil øge tilgængeligheden og dermed antallet af rejsende. Flere rejsende vil øge udbuddet af destinationer og frekvenser til gavn for de rejsende. Samtidig betyder en motorvej lettere planlægning af køretid og færre køer på vej til lufthavnen”, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.