Home Nyheder Møn er Danmarks første biosfæreområde

Møn er Danmarks første biosfæreområde

0
SHARE

FN-organisationen Unesco har udnævnt Møn og de omkringliggende øer Bogø, Farø og Nyord samt det vand, der samler området, til Danmarks første biosfæreområde.

For at komme i betragtning skal man have en natur med varierede landskaber med særlig artsrigdom af sårbare og truede dyre- og plantearter og ved, at de mennesker, der bor og arbejder i området, arbejder aktivt for at skabe balance mellem mennesker og natur.

Udnævnelsen vækker glæde i Vordingborg Kommune, som Møn hører under: ”Vi, der bor i Vordingborg Kommune, har altid vidst, at naturen er noget helt specielt, og nu har Unesco bekræftet det. Udnævnelsen vil komme turismen, erhvervslivet og de lokale til gode, men naturen vil altid være i centrum”, siger borgmester Michael Seiding Larsen til dr.dk.

Formanden for den danske Unesco nationalkommission, Bo Manderup-Jensen, er glad og stolt over udnævnelsen: ”Som formand glæder det mig, at Danmark nu har fået sit første biosfæreområde siden Nordøst Grønland blev optaget i 1977. Møn er beviset på, hvad der kan ske, når områdets beboere og organisationer arbejder sammen om at beskytte naturen og drive erhverv i tråd med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling”, siger han.