Home Nyheder Moderat efterspørgsel på forretningsrejser

Moderat efterspørgsel på forretningsrejser

0
SHARE

business_travel.jpgForretningsrejserne vil hente momentum i 2014, i trit med den ventede globale økonomiske vækst, fremgår det af rejsekonsulentfirmaet Advitos årlige brancheudsigt.

Det er usikkert hvor stærk væksten i forretningsrejser vil blive efter en vækst i 2013, der er lavere end ventet. Priserne er stigende for både flytrafik, hoteller og billeje og holder trit med inflationen, lyder det i Advitos udsigt. De rejsende kan finde attraktive forhandlingsmuligheder – især på rejser over Atlanten og til destinationer i Asien og Stillehavet.

Ifølge Advito holder flyselskaber i USA og Europa et fast greb om flykapaciteten og sammen med den svagt stigende efterspørgsel ventes der ingen kraftige prisstigninger. Sydamerika ventes at få prisstigninger på flyrejser på 2-3%, mens overkapacitet i de store mellemøstlige flyselskaber kan presse prisen ned på ruter mellem Afrika, Europa og lande i Asien og Stillehavsregionen. I Asien kan de rejsende forvente gode aftaler på business class.

Hotelkæderne er indstillet på forhøjelser med 4-6%, men vil formentlig kun opnå det halve. Sydamerika og Afrika vil se den største vækst i efterspørgsel. Der kan ventes to-cifrede væksttal i hotelpriserne i de førende byer, som New York og Hong Kong, samt i underforsynede storbyer som for eksempel Sao Paulo og Luanda.
Advito forventer moderate prisstigninger på møder og kongresser i 2014. Konkurrencen på billeje ventes at holde priserne stort set i ro og der ventes ikke stigninger over 4% i 2014.