Home Nyheder Mobning blandt SAS-piloter

Mobning blandt SAS-piloter

0
SHARE

Det norske Luftfartstilsynet hævder i en inspektionsrapport straks indgriben overfor samarbejdsklimaet i cockpittet, som tilsynet kritiserer stærkt i rapporten, der er udarbejdet med det formål at øge flysikkerheden, skriver den norske Dagsavisen, som har fået adgang til den ellers hemmeligstemplede rapport.

 

”Der forekommer udbredt mobning fra begge sider og der har udviklet sig asociale forhold, som ikke fremmer sikkerhedsarbejdet i cockpittet”, står der i rapporten, og tilsynet ser med bekymring på udviklingen.

”Luftfartstilsynet forventer at selskabet straks gennemfører tiltag, som sikrer flyoperationene og følger op på selskabets sikkerhedskultur”, hedder det i rapporten, som er dateret 13. marts 2008.

 

I dag bekræfter inspektionsleder Kjell Klevan i Luftfartstilsynet overfor Dagsavisen, at SAS Norge ikke har iværksat noget konkret tiltag.

 

”Foreløpig har vi bare fået mundtlig forsikring om, at selskabet tager sig af sikkerheden”, siger han.

 

I en intern arbejdsmiljøundersøgelse, SAS Norge fornylig gjennemførte blandt sine piloter, svarer én af fem, at de har følt sig mobbet det seneste halve år – det vil sige, at de har været udsat for vedvarende nedværdigende opførsel fra kolleger, som de har følt sig forsvarsløse overfor.

Skrevet af Flemming Juul