Home Nyheder Mindre bøvl for turismen

Mindre bøvl for turismen

0
SHARE
Anne Fuglsang-Damgaard Sina.

Aktørerne på turismeområdet har givet regeringen talrige forslag til regelforenklinger og fjernelse af administrative byrder, for at gøre hverdagen nemmere for turisme- og oplevelsesvirksomhederne.

Forslagene er sendt til regeringens Virksomhedsforum for Enklere Regler og nu melder regeringen tilbage, at den vil gennemføre 10 turisme-forslag fuldt ud og gennemføre yderligere otte forslag delvist.

”Hver eneste gang en unødig regel bliver fjernet, bliver det nemmere at drive en turisme- eller oplevelsesvirksomhed. Derfor er det godt at se, at regeringen tager så godt imod vores forslag og forsøger at gennemføre mange af dem,” siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Anne Fuglsang-Damgaard Sina

Forslagene, der gennemføres, spænder fra enklere håndhævelse af dokumentationskrav for spisesteder, bagere mv., der sælger deres produkter til andre restauranter og detailhandelsvirksomheder til mere enkle procedurer for levering af børneattester på ansatte i turismeerhvervene.

Forslagene, der nu bliver gennemført, blev sendt ind til regeringens Virksomhedsforum i februar som en del af et samlet tema om at se på unødvendige regler og administrativt bøvl på turisme- og oplevelsesøkonomiområdet. Dansk Erhverv var sammen med andre turismeaktører en del af arbejdsgruppen, der for at indhente forslag blandt andet var på virksomhedsbesøg og i dialog med talrige virksomheder omkring deres konkrete udfordringer.

Et samlet katalog over alle forslag kan ses på: http://enklereregler.dk/turisme/0/23#p0. Der er stadig forslag, som regeringen endnu ikke har forholdt sig til. Det arbejde følger Dansk Erhverv tæt.

”Arbejdet stopper ikke nu – der er mange flere byrder og bøvl, som vi skal have bugt med, så dansk turisme får de bedste arbejdsvilkår og kan klare sig godt i den internationale konkurrence,” siger Anne Fuglsang-Damgaard Sina.