Home Nyheder Mindeord

Mindeord

0
SHARE

Født i Viby J. og uddannet som navigatør i Canada, arbejdede han i flyvevåbnet i nogle år, blandt andet på Catalina fly i Grønland.  I starten af 60’erne forsatte han som navigatør i Danmarks første charterflyselskab , det nystartede Flying Enterprise, der  senere i 1965 blev overtaget af rejsekongen Simon Spies og omdøbt til Conair.  

 

E.H., som han altid blev kaldt, var i nogle år trafikchef i Conair, før Simon Spies headhuntede ham i 1969 som direktør i Spies Rejser og medlem af direktionen.   Nogle af hans kerneområder var den overordnede planlægning og udnyttelse af flykapacitet, og han var kendt internationalt som en stilfærdig , men knalddygtig forhandler af kontrakter inden for luftfart og rejsebranchen.  

 

Han var en ægte pioner i charterflyvningens barndom og var også ansvarlig for at åbne nye destinationer, blandt andet Portugal og Gambia allerede i begyndelsen af 70’erne. 

 

Den ”grå eminence” blev E.H. kaldt, og han holdt sig bevidst udenfor mediernes søgelys, der var stærkt fokuseret på den farverige indehaver af Spies Koncernen. Han var den diskrete højre hånd, særdeles omkostningsbevidst, ordholdende og bund reel, en egenskab som hans medarbejdere og Simon Spies værdsatte.  Han forlod Spies koncernen i 1990.  De sidste år tilbragte han i Quebec i Canada.

 

Jacqueline Jensen

Skrevet af Jacqueline Jensen