Home Nyheder Miljøpåvirkning får os ikke til at flyve mindre

Miljøpåvirkning får os ikke til at flyve mindre

2
SHARE

Flybranchens miljøpåvirkning er ofte på dagsordenen, men danskerne flyver mere end nogensinde. Syv ud af 10 danskere forventer at flyve lige så meget i fremtiden, som de gør nu Kun få vil helt droppe at flyve.

”Den øgede flytrafik har positiv indflydelse på handel, integration og internationale relationer. Samtidig er vi i KLM bevidste om, at flytrafik har en miljøpåvirkning, som skal tages alvorligt”, siger Paul Terstegge, nordisk chef for Air France-KLM.

Næsten syv ud af 10 danskere anser flyrejser som et miljøproblem – to ud af 10 gør ikke, viser undersøgelse fra KLM. Bekymringen er størst blandt danskere i alderen 50-65 år og personer fra hovedstadsområdet.

Når det gælder prioritering ved køb af billet, er ’flyselskabets grad af bæredygtighed’, det der prioriteres lavest. Prisen prioriteres over alt andet fulgt af serviceniveau og mad.

”Det er tydeligt, at de fleste danskere sætter pris på den fleksibilitet, som udbuddet giver. Derfor er det vigtigt at flybranchen fortsat arbejder på at mindske CO2-udledningen – blandt med øget biobrændstof ”, siger Paul Terstegge.

Markedet for biobrændstof er nyt, hvilket betyder at adgangen er begrænset og desuden 2-3 gange dyrere end fossilt flybrændstof. KLM fløj som første selskab i 2011 med biobrændstof på en kommerciel flyvning. Siden har KLM gennemført en række projekter som øger brugen og efterspørgslen på bæredygtigt brændstof til fly.

”KLMs udgangspunkt er, at det er afgørende at flyindustrien udfaser fossilt brændstof og derfor investerer vi mange ressourcer i at øge brugen af biobrændstof. Siden september 2016 er alle flyvninger fra Los Angelses til Amsterdam sket med biobrændstof blandet i tankene, hvilket giver en betydeligt mindre CO2-udledning”, siger Paul Terstegge.

2 COMMENTS

  1. nu er det jo heller ikke sådan, at folk køber færre produkter mærket “made in china”, selvom skibene på verdenshavene forurener mere, end samtlige fly og biler i hele verden tilsammen !!!!

    Vil man gøre noget ved forureningen, så kan det gøres på mange områder i dagligdagen, ikke kun på flyturene

  2. Med mindre der ikke kommer et paradigme skifte i flyteknologi, med et væsentligt mindre energiforbrug som resultat (60-70 %), vil der sikkert komme regler som vil gøre det umuligt for normale forbrugere at rejse med fly, lidt som i gamle dage da SAS havde kontrol med priserne!

Comments are closed.