Home Nyheder Miljørigtigt at flyve

Miljørigtigt at flyve

0
SHARE

Det viser en ny rapport fra Transportministeriet. Hvis man vælger at køre fra Sønderborg til København i en lille benzinbil, vil det resultere i en CO2 udledning på 38 kg. Hvis man vælger at flyve til København, vil man ombord på eksempelvis et ATR 72 turbopropfly kun udlede 28 kg CO2. Udledningen er altså 26% mindre.

Rapporten er baseret på en belægningsgrad i flyet på 60%. Hvilket er niveauet på Sønderborg – København ruten og en gennemsnitsbelægning på 1,5 person i bilen, hvilket svarer til det europæiske gennemsnit. 

 

Helt galt går det hvis man benytter en mellemklasse benzinbil. På turen til København vil en mellemklasse bil udlede 43 kg. CO2. Bedst er det dog at tage toget. Her vil man kun udlede 11 kg. CO2, hvis belægningen er 55% – på den fire timer lange transport.

  

Man kan i øvrigt også læse i rapporten, at Sønderborg – København er den mest miljørigtige indenrigsrute, da den betjenes udelukkende af Cimber Sterlings turbopropfly i modsætning til andre indenrigsruter der serviceres af et mix af propelfly og jetfly.

 

Rapporten kan studeres på Transportministeriets hjemmeside: www.trm.dk

Skrevet af Flemming Juul