Home Nyheder Miljørigtig bus er et flop

Miljørigtig bus er et flop

1
SHARE

Den hedder Linje 11 og køres af små, eldrevne busser, som kører en timelang cirkel-rute gennem hovedstadens indre – men næsten uden passagerer. De enkelte kunder i cirkel-bussen koster Københavns Kommune 59 kroner i tilskud, hvor det normale tilskud til traditionelle busser er i størrelsen 4-5 kroner pr. passager, skriver avisen.dk.

 

Tilskuddet bringer det årlige tilskud op på 20,5 millioner kroner til Movia for at drive ’City Cirkel’.

 

Nu foreslår økonomiudvalget i Københavns Kommune, at ruten lægges om, så der ikke længere køres i cirkler. Både Movia og kommunen erkender, at cirkel-ruten var en fejl. Den kører kun én vej og er en time om en rundtur, hvilket ikke dækker de behov, der måtte være.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Problemet med linje 11 er, at ruten ikke har været markedsført tydeligt – selv har jeg intet set eller læst om den, inden den pludselig dukkede op i bybilledet. Jeg tror de fleste tager de busser de er vant til at tage. Man skulle have hyret nogle smilende mennesker i alle farver og aldre til at gå rundt på de eksisterende busruter og uddele en lille flyer til potentielle kunder. Det havde næsten intet kostet og havde sparet kommunen og dermed skatteborgerne en formue. Det er en fejlkonklusion at sige, at ruten er en flop, når markedsføringen har været så dårlig.

Comments are closed.