Home Nyheder Michael O’Leary lover piloterne mere i løn

Michael O’Leary lover piloterne mere i løn

2
SHARE
Michael O’Leary.

Topchef i Ryanair Michael O’Leary har skrevet til alle selskabets piloter og lover at ændre deres betaling og karrieremuligheder og overgå den betaling og jobsikkerhed, som konkurrenterne tilbyder, skriver avisen Irish Examiner.

Ryanairs CEO skriver, at piloterne i Ryanair hvert år vil få sammenholdt pilotlønningerne i forhold til andre selskabers lønninger til Boeing 737-piloter og han henviser blandt andet til flyselskaberne Jet2 og Norwegian.

“Hvis vi på nogen base ligger under dem, vil vi ikke alene sikre, at vi matcher dem, men at vi overgår dem på den pågældende base”, skriver han og lover, at piloterne i det kommende halve år vil se betydelige ændringer i både løn og ansættelsesforhold.

Blandt flere forbedringer fremhæver han forhøjelser af basislønnen med 10.000 Euro for kaptajner og 5.000 Euro for styrmænd på flere baser – herunder Dublin. På andre baser vil justeringerne afhænge af det generelle lønniveau på den pågældende base.

En 12-måneders bonus på op til 12.000 Euro for kaptajner og 6.000 Euro for styrmænd til udbetaling fra næste måned og frem til oktober 2018 under forudsætning af ’rimelige og opnåelige ydelser og mål bliver nået”.

Forhandlinger om eventuelle forskelle mellem de irske og de lokale ansættelsesforhold som for eksempel betaling under sygdom men hver enkelt bases repræsentanter.

Han opfordrer piloterne til at viderebringe dokumentation om højere lønninger hos konkurrerende flyselskaber på deres baser med henblik på at “meet it and beat it”.

2 COMMENTS

  1. Lyder alt sammen fint og flot.
    I sidste ende tror jeg blot piloterne ønsker en ordentlig arbejdskontrakt direkte hos Ryanair, inklusiv social sikring ( sygdom, ferie, pension etc ).
    De er ikke kun ude efter højere løn

  2. Nu er det jo ikke først og fremmest lønforhøjelser so Ryanair piloterne er ude efter, men anstændige ansættelses forhold i stedet for at blive tvungne til at oprette enkeltmandsfirmaer i Irland som så lejer piloten ud til et bemandings selskab. Formålet med denne konstruktion er fra Ryanairs side at slippe for ansvar for fastansatte piloter med alt hvad dette indebærer. Dette lader klaphatten O’Leary ikke til at være indstillet på at gøre noget ved. Håber at Ryanair piloterne fortsætter kampen!

Comments are closed.