Home Nyheder Melodi Grand Prix i Stockholm

Melodi Grand Prix i Stockholm

0
SHARE
Foto: Janne Danielsson, SVT
Foto: Janne Danielsson, SVT

Sverige byder velkommen til to ugers Melodi Grand Prix i Stockholm. Danskerne er ikke mindst velkomne til at være med til at fejre musikken med hele Europa. 

I anledning af Stockholms værtsrolle for Eurovision Song Contest, går hovedstaden all-in på at få alle i stemning til konkurrencen. Ud over festivalpladsen i byens Eurovision Village vil fans kunne besøge EuroClub, Euro Fan Café og ABBA-museets særudstilling.

For at sprede den gode stemning bliver byrummet inddraget i festlighederne. I særlige ’syngende gangtunneller’ kan man lufte sine sangstemmer og synge i kor med tunnellen. Tunnellen opfanger lyden og leger med tonerne, som bliver kastet ud i rummet igen.

Rejsende i tunnelbanen blive budt velkommen af showets to værter, Måns Zelmerlöw, der vandt Melodi Grand Prix sidste år, og Petra Mede. De informerer om de særlige Grand Prix-begivenheder i bybilledet og i passende tid, så man kan nå at hoppe af.

Udvalgte fodgængerovergange hylder tidligere svenske Grand Prix-vindere ved at spille deres musik i overgangene. Trafiklyset spiller sangen Euphoria af Loreen, når lyset er rødt for fodgængerne, og vindersangen fra 2015 Heroes, når det er tilladt at krydse vejen.

Eurovision Village i Kungsträdgården, bliver det vigtigste område. Den store scene vil være spækket med musikalske og underholdende begivenheder i både dag- og nattetimerne.

EuroClub er stedet hvor delegerede, medier og akkrediterede fans kan nyde godt af alt, hvad Melodi Grand Prixet har at byde på i en 3.000 kvadratmeter stor pavillon på Skeppsbron.

Euro Fan Café er Eurovision-fanklubben OGAEs hovedsæde i samme bygning som EuroClub. Caféen er åben for alle hver dag.

ABBA-museet hylder sangkonkurrencen med en særudstilling over Grand Prixets historie. Projektet er sat i stand af ABBAs Björn Ulvaeus sammen med EBUs Eurovision Song Contest executive supervisor Jon Ola Sand. Udstillingen har premiere den 7. maj.