Home Nyheder Meget dyr ikke-rejse til Bangkok

Meget dyr ikke-rejse til Bangkok

0
SHARE

air chinaEn familie fra Stockholm har tabt en sag mod Air China og skal nu betale sagsomkostninger på i alt 187.000 svenske kroner, skriver di.se.

Familien havde booket en rejse til Bangkok med det ukrainske flyselskab Aerosvit. Selve flyvningen, med mellemlanding i Beijing, skulle dog udføres af Air China.

Både Aerosvit og Air China var på bookingtidspunktet tilsluttet Multilateral Interline Traffic Agreement, MITA, hvis medlemmer påtager sig – mod betaling – at gennemføre transport af passagerer, hvis billetter er udstedt af andre flyselskaber i MITA. Betalingen for billetterne til det selskab, som gennemfører flyvningen administreres af International Air Transport Association, IATA.

Men Aerosvit blev ramt af økonomiske problemer og blev udelukket af IATA. Air China besluttede derfor at man ikke længere ville acceptere Aerosvits billetter på sine flyvninger, og den svenske familie kom ikke af sted.

Herefter krævede familien erstatning fra Air China og indbragte sagen for den lokale ’tingsrätten’, som afviste familiens krav. Sagen blev anket til ’hovrätten’, som nu meddeler, at man er enig med ’tingsrättens’ kendelse og afviser familiens erstatningskrav.

I stedet skal familien nu betale 187.000 svenske kroner i sagsomkostninger.