Home Nyheder Markant færre charterrejser

Markant færre charterrejser

0
SHARE

star tour ferieTrods den dårlige sommer havde charterarrangørerne færre rejsende i højsæsonen, fordi man havde reduceret kapaciteten efter to varme somre og kunne skaffe flere flysæder med kort varsel.

”Branchen kunne måske have solgt 20.000 flere rejser i skolernes sommerferie, for da var danskerne desperate for at komme væk fra det kølige vejr”, siger Peder Hornshøj, direktør i Bravo Tours til finans.dk.

I stedet faldt passagertallet i årets største rejsemåned. I København var der i juli 17.000 færre charterrejsende – en tilbagegang på knap 8%. I Billund var der knap 4.000 færre passagerer, mens Aalborg havde en god sommer med 5.000 ekstra charterpassagerer.

”Branchen turde ikke satse på, at sommeren blev dårlig, og derfor var der skåret ned efter overkapacitet i de senere år. Vi kunne have solgt mange flere rejser, men til gengæld fik vi betydeligt højere priser end sidste år”, siger Jan Vendelbo, direktør i Spies.

Star Tour er blandt de selskaber, som har skåret dybest efter et historisk dårligt regnskab sidste år. 20.000 rejser blev fjernet i forsøg på at øge indtjeningen.

”I slutningen af juli kunne vi have ønsket os flere pladser, men samlet set er vi godt tilfredse”, siger Gorm Pedersen, kommerciel direktør i Star Tour.

Til gengæld gavner en dårlig sommer rejserne i vinterhalvåret: ”I august har vi haft større salg end i juni, fordi mange har flyttet rundt på ferien”, siger Gorm Pedersen.

Hos Spies ligger salget i efteråret godt 30% højere end på samme tid sidste år. I efterårsferien har man øget kapaciteten med 3.000 rejser.