Home Nyheder Mægling i security-strejke

Mægling i security-strejke

0
SHARE

Mæglingsmand Kari Gjesteby indkaldte i går Petter Furulund og Erna Hagensen, henholdsvis leder i NHO Service og i Norsk Arbeidsmandsforbund, til en uformel samtale.

Etter tre timer blev parterne enige om at starte frivillig mægling lørdag kl.10.

”Det ligger i mit mandat både at prøve at undgå strejke og prøve at få strejkerne til at blive så korte som muligt. Vi drøftede forskellige måder at gribe sagen an på. Parterne vil frem til mæglingen indhente supplerende materiale”, siger Kari Gjesteby.

Uden løsning på konflikten, varsler Norsk Arbejdsmandsforbund at strejken trappes op fra mandag morgen. Fra dette tidspunktet vil den inkludere organiserede sikkerhedskontrollører i Bergen, Trondheim og Tromsø.
Flere sikkerhedskontrollør i Gardermoen og Stavanger bliver udtaget til strejke. Det meste af rutetrafikken er indstillet i Kristiansand, Ørsta/Volda lufthavn, Kristiansund, Harstad/Narvik Lakselv, Haugesund, Førde, Molde, Stokmarknes og Hammerfest på grund af strejken.
??
 

Trods optrapningen mandag på Gardermoen, regner lufthavnen stort set med at kunne afvikle rutetrafikken, men med risiko for lange ventetider i security.

Skrevet af Flemming Juul