Home Nyheder Lyndebut for flyselskab i Københavns Lufthavn

Lyndebut for flyselskab i Københavns Lufthavn

2
SHARE

Iraq AirwaysI dag begynder Iraqi Airways ny rute mellem Bagdad og København med to ugentlige flyvninger.

Iraks nationale flyselskab har med kort varsel besluttet at åbne på København med flyvninger onsdage og søndage med en Airbus A320.

Københavns Lufthavn fik ifølge takeoff.dks oplysninger informationen om den nye rute for et par uger siden.

Flyet, IA281, er sat til at lande i dag kl. 12.51.  Københavns Lufthavns hjemmeside viser ikke, hvilket handlingselskab der skal ekspedere Iraqi Airways.

Iraqi Airways fløj frem til Golfkrigen i 1990 mellem Bagdad og Københavns Lufthavn og lufthavnen bliver selskabets fjerde destination i Europa. I marts åbnede en rute til London med teknisk stop i Malmø, mens turen i april kom til Frankfurt og efterfølgende i maj til Düsseldorf.

Målgruppen for den kommende rute menes at være den såkaldte VFR (Visiting Friends & Relatives) trafik – herunder den etniske gruppe irakere bosat i Danmark og Sydsverige. Der er i øjeblikket ca. 30.000 personer med irakisk oprindelse bosat i Danmark, oplyser cphtraveller.dk

Iraqi Airways har en række forskellige flytyper, bl.a. Airbus A320, A321 og A330 samt Boeing 737, 747, 767 og 777. Selskabet har dog kun et par fly af hver type og den samlede flåde er på i alt 21 maskiner.

2 COMMENTS

Comments are closed.