Home Nyheder Luksushotellet Plaza i New York til salg

Luksushotellet Plaza i New York til salg

0
SHARE

plaza new yorkHotellet på Fifth Avenue og med udsigt til Central Park på Manhattan skal tvangssælges, skriver Bloomberg News.

Siden 1907 har det fornemme hotel budt et velhavende klientel på komfortabel overnatning i et af sine 282 værelser, hvoraf de 108 er suiter. Det er hotellet, der spillede en stor rolle i filmen Alene Hjemme 2 fra 1992, men det optræder også i F. Scott Fitzgeralds bogklassiker The Great Gatsby fra 1925 og i filmatiseringen af bogen fra 2013 med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, skriver finans.dk.

I dag er hovedejeren selskabet Sahara India Pariwar, der i 2015 misligholdt sit lån i ejendommen. I spidsen for selskabet står Subrata Roy, der siden 2014 har siddet fængslet i Indien for at bedrage investorer. Derfor overtog Bank of China lånet, som banken solgte videre til milliardær-brødrene David og Simon Reubens, der nu har planlagt en auktion den 26. april. Det ventes, at salgsprisen vil ligge på omkring en milliard dolllars.

Det er noget mere end Donald Trump i sin tid fik ud af salget. Han solgte den videre for 325 millioner til en investorgruppe med den saudi-arabiske prins Alwaleed bin-Talal.

Hotellets mest berømte suite, Royal Plaza Suite, er på 400 kvadratmeter og koster omkring 200.000 kroner at overnatte i.