Home Nyheder Luftfartsgigant klar til jomfrurejse

Luftfartsgigant klar til jomfrurejse

0
SHARE

fly0703Den 92 meter lange krydsning mellem flere luftfartøjstyper er efter flere års udvikling klar til at gå i luften. Fartøjet hedder Airlander 10, og bliver verdens største luftfartøj. 

Giganten er 92 meter lang og til sammenligning er verdens største passagerfly, Airbus A380, 73 meter langt.

Airlander 10 kombinerer elementer fra zeppelinere, fly og helikoptere og behøver ikke en landingsbane.

”Det er ikke et luftskib. Det er en blanding af et fly og en zeppeliner med et skvæt helikopter. Det bruger de absolut nyeste materialer og har de nyeste computersystemer”, siger Chris Daniels, talsmand for Hybrid Air Vehicles, der står bag Airlander 10 ifølge TV2.

Ifølge Hybrid Air Vehicles kan Airlander 10 bære ti ton gods, transportere 48 passagerer og flyve uden stop i dagevis med 92 kilometer i timen.

Det blev oprindeligt udviklet til den amerikanske hær i 2009, men blev opgivet i 2012. I stedet blev fartøjet videreudviklet af Hybrid Air Vehicles, der også med i den oprindelige udvikling.

Airlander omtales som en mulig fremtidig løsning på lufttransport, fordi det udleder meget mindre forurening end et traditionelt fly. Samtidig er det mindre støjende. I fremtiden kan det transportere passagerer på luksusklasse.