Home Nyheder LOT skærer i rutenettet

LOT skærer i rutenettet

0
SHARE

LOT B787LOT Polish Airlines har fremlagt en detailleret plan om nedlæggelse af en række ruter med det formål at sikre selskabet overskud i 2015.

I den kommende vinter nedlægges ruterne fra Warszawa til Beirut, Bydgoszcz, Cairo, Düsseldorf, Helsingfors, Nice, Rom, Stuttgart og Zürich. Samtidig lukkes de regionale ruter Katowice-München, Krakow-Frankfurt og Poznan-München. Hertil kommer reduktion på Warszawa-Stockholm til to daglige returflyvninger, så flyet kan returnere til Warszawa i stedet for at overnatte i Stockholm.

Nogle af de berørte ruter var sæson-ruter, mens andre ikke gav tilstrækkeligt langdistance-feed eller manglede at udvikle Warszawa som hub, hvilket er et hovedelement i selskabets turnaround-planer.

Reduktionerne var samtidig et krav fra EU-Kommissionen for at godkende selskabets tilskud fra staten. LOT modtog første tilskud i december og skulle have anden rate i august, men det er forsinket nogle måneder.

Ifølge LOTs CEO Sebastian Mikosz kom flyselskabet ud af første halvår med et resultat, der var 29 millioner bedre end ventet. Det skyldes primært hårde nedskæringer i omkostningerne og et styrket salg på grund af ændret prispolitik.