Home Nyheder Lavprisselskab presser priserne oversøisk

Lavprisselskab presser priserne oversøisk

1
SHARE

dubai_2Ryanair, easyJet, Norwegian m.fl. har givet forbrugerne billigere flybilletter i Europa. Nu tyder det på, at vi vil se den samme tendens på oversøiske flyvninger, hvor Norwegian har startet ruter fra København. Tendensen er klar. Priserne falder markant.

Destinationer som New York, Los Angeles, Bangkok og Dubai har det til fælles, at Norwegian flyver direkte dertil fra København. Specielt på de fire ruter tyder det på, at de øvrige flyselskaber sætter deres priser ned for at følge med i kampen om kunderne.

Det seneste pristjek hos Dansk Flypris Index fra travelmarket.dk viser, at priserne i flere tilfælde er rekordlave med udgangspunkt i afrejse i uge 40, hvor f.eks. Dubai nu kan fås til 2.174 kr., Los Angeles til 2.967 kr. og Bangkok til 3.776 kr.
Når for eksempel KLM/Air France sætter priserne ned ud af Københavns Lufthavn, så bliver priserne oftest tilpasset ruterne ud af Aalborg og Billund via Amsterdam. Herved betyder den hårde konkurrence fra Norwegian fra København, at jyderne også får billigere flybilletter.

“Den nye og øgede konkurrence giver forbrugerne billigere flypriser til de oversøiske destinationer, og jeg tror, at priserne kan nå et endnu lavere niveau, da de store traditionelle flyselskaber og de mange nye konkurrenter fra Mellemøsten vil forsøge at beholde eller erobre markedsandele”, siger adm. direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk

1 COMMENT

  1. Jamen, det er da også nemt at levere billige billetter på bekostning af skandinaviske jobs som eks Norwegian gør… hvis alle ordentlige europæiske selskaber gjorde det samme ville det betyde massivt tab af europæiske arbejdspladser og indtægter til vores velfærd. Tænk…

Comments are closed.