Home Nyheder Lavprisruter trækker turister til Danmark

Lavprisruter trækker turister til Danmark

3
SHARE

ryanair bagageSærligt Ryanair er en magnet for turismen, som skaber ekstra omsætning for adskillige millioner kroner, skriver Jyllands-Posten.

I første kvartal er antallet af udlændinge på besøg med fly til Københavns Lufthavn, steget med over 27% –  en vækstrate, der ikke er set i flere år, og det kan særligt forklares med billigere flyruter, lyder det fra Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne A/S.

”Danmark er rykket op på listen over interessante rejsemål i takt med, at vi får åbnet nye flyruter”, siger han til Jyllands-Posten. Det er først og fremmest nye ruter med lavprisselskaber som Ryanair, easyJet, Norwegian og Wizz Air, som appellerer til udlændingene.

Ifølge Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne, skyldes det, at selskaberne har fokus på at hente passagerer i begge ender af ruten, mens for eksempel SAS ofte fokuserer på at tilfredsstille skandinaviske kunder.

Boomet mærkes også hos hoteller, restauranter, butikker og seværdigheder, viser tal fra Wonderful Copenhagen, og Dorte Krak, der er adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group, bekræfter tendensen. Blandt andet er britiske, italienske og især amerikanske overnatninger blevet flere: ”Tilgængelighed er helt afgørende. København og Danmark kan have nok så meget at byde på, men turisterne skal kunne komme nemt og billigt hertil”, siger hun til avisen.

3 COMMENTS

  1. Ja, så er der fuldt gang i spin for at folk skal falde på halen over hvor dejligt det er at Ryanair operer i Danmark… Mon ikke de snart vil forsøge sig med en base igen eller noget andet som de så skal snige ind over vores landegrænser. Faktum er at de laver social dumping og hvis vi ikke passer på så er der snart ikke jobs til den almindelige dansker mere. Så er der pludseligt ingen til at holde forbruget i gang og vi saver langsomt og sikkert den gren over som vi selv sidder på. De passagerer som flyver med ryanair bruger ikke nævneværdigt med penge, så dem som skal servicere dem bliver østarbejdere som sender alle pengene hjem, hvor er så guldægget henne?

Comments are closed.