Home Nyheder Lavine begraver tre hollændere

Lavine begraver tre hollændere

0
SHARE

Ifølge avisen Le Dauphiné har redningsfolk bjærget en død snowboarder fra Holland. Han omkom i et sneskred, som blev udløst omkring klokken 16 tirsdag i Valfréjus.

Skiløbere var advaret mod at bevæge sig uden for de åbne pister, men tirsdag eftermiddag var de tre unge på mellem 20 og 25 år alligevel taget på tur til et område, hvor der var stor fare for laviner.

En af de tre sendte en sms til et medlem af deres hollandske rejseselskab, omkring den tid da ulykken ramte. Fransk politi oplyser, at han i sms-beskeden fortalte, at de var faret vild, men modtageren havde ikke læst beskeden før en time senere. På det tidspunkt var de formentlig allerede begravet i sneen.

Der gik yderligere nogle timer, før den hollandske rejsearrangør reagerede. En redningshelikopter blev sendt til området, og man fandt senere en ung hollandsk mand død.

Tirsdag ramte også en anden stor lavine i den vestlige del af Alperne. Det skabte umiddelbart frygt for alvorlige følger, da vidner i Tignes berettede, at adskillige var begravet i sneen.

Alle slap væk med livet i behold, meddelte lokale myndigheder et par timer senere, da redningsaktionen var afsluttet.