Home Nyheder Kultur og sol tiltrækker danskerne

Kultur og sol tiltrækker danskerne

0
SHARE

Det viser en ny undersøgelse, som Thailands turistbureau har fået foretaget blandt 1.000 danskere, om hvilken type temarejse de helst tager på. 47% vil vælge en kulturrejse, hvis de havde mulighed for at tage på en lang rejse. Det tilsvarende tal for rejser inden for Europa er 38%.

 

Interessen for sol og strand er marginalt højere for rejser uden for Europa. Derimod er danskerne mere interesseret i at tage på mad- og helserejser i Europa end udenfor. 18% vil helst tage på en madrejse i Europa.

 

Undersøgelsen viser tydeligt, at der er forskel på, hvad mænd og kvinder vælger. Kvinder er i højere grad end mænd til helse, sol og strand samt til familierejser på tværs af generationerne. 12% kvinder vil vælge en helse- eller spa-rejse uden for Europa mod kun 5% mænd.

 

40% af de 23-35 årige er interesseret i lange rejser til sol og strand. 26% mellem 18 og 22 år vil helst på eventyrrejse uden for Europa. Det gennemsnitlige tal for danskerne ligger kun på 11%. 19% af alle mellem 56-80 år vil vælge en familierejse på tværs af generationerne. 55% i aldersgruppen 56-80 år vil vælge kultur og historie, hvis de havde mulighed for at tage på en temarejse uden for Europa. Kun 25% i samme gruppe ville vælge en sol- og badeferie. 16% af de danske kvinder vil helst på shoppingrejse i Europa. Her er tallet for mændene blot 11%.

Skrevet af Flemming Juul