Home Nyheder Kronprinsparret skal ”sælge” Grønland i Japan

Kronprinsparret skal ”sælge” Grønland i Japan

0
SHARE
Arkivfoto fra i år, da kronprinsparret besøgte Samsø.
Arkivfoto fra i år, da kronprinsparret besøgte Samsø.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er snart på vej til Tokyo, hvor de 26.-28. marts står i spidsen for et Grønlandsfremstød. Formålet er at øge kendskabet til Grønland, grønlandsk kultur og grønlandske produkter i Japan og styrke japanernes viden om Grønland. Også japansk turisme til Grønland er i fokus under besøget.

Besøget vil bl.a. fokusere på at udbygge og øge den grønlandske eksport af fisk og skaldyr til Japan. På basis af den bæredygtige fortælling om sælskinds rolle i den grønlandske kultur og historie vil programmet desuden omhandle brugen af grønlandsk sælskind i den japanske modesektor. Også japansk turisme til Grønland vil være i fokus under besøget.

Kronprinsparret åbner en udstilling i Tokyo om grønlandsk kultur, hvor den japanske kejserfamilie også vil være repræsenteret. Uden for udstillingsbygningen opføres en naturtro stor iglo.

Besøget i Japan arrangeres af Danmarks Ambassade i Tokyo i samarbejde med Grønlands Selvstyre.

Kronprinsparret deltager på torsdag sammen med børn og voksne i et arrangement i en traditionel japansk have, der sætter fokus emnet på mobning af børn.

Kronprinsen taler om sine oplevelser i Grønland ved et seminar for japanske operatører. Kronprinsparret vil senere blive briefet om forberedelserne til de Olympiske Lege i 2020 under en bådtur i Tokyobugten.