Home Nyheder Korte, nære og grønne konferencer

Korte, nære og grønne konferencer

0
SHARE

American Express Meetings & Events har udgivet sin årlige Meetings Forecast, der viser globale tendenser for konference- og mødebranchen baseret på interviews med mødearrangører, mødeindkøbere og hotelleverandører.

 

Globalt er der forsigtig optimisme med hensyn til vækst i takt med stigende fly- og hotelpriser. 51% af mødearrangørerne i Europa venter øget efterspørgsel i 2012, og hotelejerne rapporterer stigende antal konferencebookinger.

 

Det fremgår, at møderne bliver kortere og får færre deltagere: Antallet af deltagere pr. møde falder med 40% og antallet af mødedage med 33%. Samtidig bliver virksomhedernes flere møder både kortere og mere omkostningseffektive.

 

Flere ønsker møder tættere på virksomheden. 53% af konferencekunderne nære mødefaciliteter for at mindske omkostningerne, og de går efter mindre luksuriøse mødelokaler. I Europa vælger flere 3 og 4-stjernede hoteller og mødelokaler i stedet for de 5-stjernede. 26% flytter konferencer fra storbyer til mellemstore byer.

 

Ifølge hotellerne vil 47% af konferencekunderne kombinere møder med uformelle og sjove aktiviteter for at effektivisere mødeplanen.  47% af konferenceleverandørerne sætter miljøet i fokus. 73% af mødearrangørerne er interesserede i miljøvenlige alternativer.

Skrevet af Flemming Juul