Home People Kongresturisme og hoteldrift har stjernestatus

Kongresturisme og hoteldrift har stjernestatus

0
SHARE
Arne Bang Mikkelsen.
Arne Bang Mikkelsen.

RECEPTION: Adm. direktør Arne Bang Mikkelsen fylder 70 i dag og tager lige for en ordens skyld to et halvt år mere i førersædet i Bella Center. Hans interesse for turisme er legendarisk, og nu ved han også, hvad det vil sige at ramme muren.

Af Ejvind Olesen

Man kan ramme en mur på mange måder. Man kan også sige, at man har gode ben. Det sidste er nok mere betegnende for kvinder end for mænd. Begge dele går fint an for Arne Bang Mikkelsen som i dag fylder 70.

Han har netop op til fødselsdagen sammen med nogle venner i en gruppe på otte gennemført deres egen helt private Tour de France med fem dage på cykel a 60 km. i Sydfrankrig i nærheden af Cahor, uden at de havde tid til at køre ind og smage på Prinsegemalens vin.

”Hold da op. Hvor var det hårdt. Specielt de indbyggede stigninger. Nu forstår jeg hvorfor Jørgen Leth siger som han gør,” var kommentaren i går.

I næsten 40 har han været Bella Centers tro væbner på forskellige niveauer, inden han fulgte efter Chris Hunderup som topchef. Forinden havde sidstnævnte sat gang i den årlige rejse-og ferieudstilling på et tidspunkt, da der ikke var noget tilsvarende, hverken i Herning eller Gøteborg.

Arne Bang fulgte loyalt efter, måske ikke med helt samme begejstring i starten, men det er kommet efterhånden. På den anden side set er hans også realistisk: ”Kan vi ikke skabe en god oplevelse for folk i en ellers trist vintermåned, og vil branchen ikke bakke op, er tiden inde til at tænke anderledes,” har han sagt i en lukket kreds. Alligevel er han netop nu fyldt med optimisme, også for feriemessen, for resten af sin tid i Bella Center.

Han har tilsyneladende fundet en rigtig god sparringspartner i den ny bestyrelsesformand Oscar Crohn. Noget han måske nok har savnet nu og da. Derfor er det allerede aftalt, at han, på trods af, at han nu har nået det, nogen anser for pensionsalderen, fortsætter til udgangen af 2015.

Han er kendt for at brænde for en sag, aldrig give op, ikke at ville acceptere, at noget ikke kan lade sig gøre. Højeste prioritet er kongresserne og turismen i forbindelse med Bella Sky Hotel. Kører det, kører resten af sig selv. I modsætning til cyklen

Der er reception i Bella Center i dag mellem kl. 14 og 17.