Home Nyheder Kongernes Jelling nomineret til britisk pris

Kongernes Jelling nomineret til britisk pris

0
SHARE

kongernes jellingI konkurrence med museer fra hele verden er Kongernes Jelling med i slutspurten om den store britiske ’Museums+Heritage Award 2016’.

Kongernes Jelling er blandt de seks museer fra bl.a. Australien, Belgien og Holland, der er nomineret i kategorien International Award. Det er den nye udstilling, der har fået udlandets øjne op for det danske museum. Siden juni 2015 har næsten 150.000 været i Jelling for at se den moderne formidling. Der har været omtale i både danske og engelske aviser og selv New York Times har været forbi.

Udstillingen i Jelling fortæller om vikingerne ude og hjemme, om religionsskiftet og de to vikingekonger Gorm den Gamle og Harald Blåtand. Alt fortalt med moderne formidlingsmetoder, der indeholder interaktivitet, korte tekster og en række digitale tiltag. ”Det er blevet en oplevelse for hele familien. Både børn, forældre og bedsteforældre”, siger daglig leder Hans Ole Matthiesen.

Om Kongernes Jelling ryger helt til tops bliver afgjort den 18. maj 2016 ved en stor prisfest i London.

Det nye Kongernes Jelling er opbygget i samarbejde mellem Vejle Kommune og Nationalmuseet. Det stod færdigt i juni 2015 og er en del af Nationalmuseet. Det er placeret lige op ad de to høje, kirken og de to runesten – et område der er på Unescos Verdensarvsliste.