Home Nyheder København fejrede sine værter

København fejrede sine værter

0
SHARE
København-fejrede-sine-værter-800x530
Vinderne af Årets Sportevent fra venstre: Kongreschef i WoCo, Jonas Wilstrup, repræsentanter fra Dansk Atletik: Katrine Gribel Vorum, Rasmus Lorentzen, Henriette Leth Nielsen, Jakob Larsen (Direktør, Dansk Atletik), Lene Kryger og overborgmester Frank Jensen. Foto: Mikkel Grabowski

Hvert år er København værtsby for op mod 200 internationale kongresser og events, som genererer en milliardomsætning til byen. Forleden fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag sidste års vigtige begivenheder i hovedstaden.

Ved ”Københavns Kongres og Event Award” i Rådhusets festsal, blev der uddelt priser til personer eller organisationer, der har gjort særlig indsats for at sætte København på MICE-verdenskortet.

Årets kongresværter blev professor i immunsystemet på Allergiafdelingen på Gentofte Hospital, Lars Kærgaard Poulsen, og kongreschef Peter I. Hinstrup, på vegne af Dansk Gasteknisk Center.

IAAF/AL-Bank World Half Maraton Championships 2014, arrangeret af Dansk Atletik Forbund løb med sejren i kategorien Årets Bedste Sportevent.

Københavns Initiativpris, en særpris til en event eller person, der på en nytænkende måde har gjort en indsats for byen, gik til Danish Maritime Days 2014.

Bag priserne står Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune, som for fjerde år i træk fejrer de danske forskere og organisationer, der står i spidsen for at tiltrække og arrangere de internationale begivenheder i København.

Overborgmester Frank Jensen sagde i sin tale: ”Det har kæmpe betydning for København, at vi også i fremtiden kan tiltrække store, internationale kongresser. Jeg glæder mig hvert år til at fejre alle de organisationer og frivillige, som yder en kæmpe indsats for at gøre København til den unikke kongresby, den er.”

En ny opgørelse viser, at de 151 internationale kongresser, der sidste år trak 63.000 delegerede til København, genererede en direkte turismeøkonomisk omsætning til byen på omkring 884 mio. kr., oplyser WoCo.

Sammen med møde- og eventbranchen i København, samt danske forskere, læger og andre ildsjæle, arbejder Wonderful Copenhagen på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden.

Sidste år blev 72 internationale kongresser skrevet i bøgerne til fremtidig afholdelse i hovedstaden. Disse kongresser forventes at bidrage med en estimeret turismerelateret omsætning på lige over 1 mia. kroner.

Lars Bernhard Jørgensen, den afgående adm. direktør i Wonderful Copenhagen, siger:

”Kongres- og eventturismen er en afgørende industri for København og Danmark. Og det er ikke alene på grund af kongres- og eventdeltagernes substantielle bidrag til turismeomsætningen gennem et døgnforbrug, der er højere end de fleste andre former for turisme. Internationale kongresser er vigtige byggesten i arbejdet med at sikre Danmarks fortsatte succes som et af verdens førende vidensamfund og så fungerer særligt sportevents fremragende som platform for international branding af København.