Home Nyheder København er verdens ottende dyreste by

København er verdens ottende dyreste by

0
SHARE

nyhavn københavnDen danske hovedstad indtager en ottendeplads på listen over dyre byer, viser rapporten ’Worldwide Cost of Living 2015’ – to placeringer højere end for to år siden.

Singapore, Paris og Oslo fører listen foran Zürich og Sydney, som indtog også de samme placeringer i forrige opgørelse. Opgørelsen viser blandt andet, at kiloprisen på brød var 4,18 dollars i København – med dagens dollarkurs knap 28 kroner. I Oslo kostede et kilo brød over 40 danske kroner.

Paris er den eneste by på Top-10, hvor møntfoden er euro. ”På trods den svækkede euro er Paris fortsat ekstremt dyr at bo i. Kun ved køb af alkohol og tobak får man værdi for pengene”, hedder det

– Paris får selskab i toppen af listen af andre dyre europæiske byer som Oslo, Zürich, Genève og Listen over de dyreste byer er lavet på baggrund af en sammenligning af 160 produkter og serviceydelser i forskellige lande. Ud over fødevarer er priser på for eksempel tøj, husleje, strøm og transport taget med i regnestykket, som The Economist første gang lavede for 30 år siden.

Skulle man have lyst til at flytte til et billigere sted nævnes Karachi, Bangalore og Caracas. Det er ifølge rapporten de tre billigste byer af de 132, der er på listen.