Home Nyheder Klage forsinker Femern-kontrakt

Klage forsinker Femern-kontrakt

0
SHARE

femernEn klage over udbudsprocessen har sat en stopper for de underskrifter på kontrakter for omkring 30 milliarder kroner, der skulle finde sted i dag, fredag.

Det var ellers planlagt, at en stribe entreprenører skulle underskrive kontrakterne ved et arrangement på Axelborg i København, men klagen har fået Femen A/S til at aflyse arrangementet i sidste øjeblik.

“Af forsigtighedsgrunde må vi med dyb beklage aflyse underskriftsarrangementet”, oplyser Femern A/S i en pressemeddelelse.

Klagen er indgivet ved Klagenævnet for Udbud og Femern A/S oplyser, at man har iværksat en gennemgang af klagen, og at man er i dialog med de vindende entreprenører omkring mulighederne for at håndtere situationen hensigtsmæssigt, skriver business.dk.

De danske selskaber, der vandt udbudsrunden, tæller blandt andre Cowi, Aarsleff og MT Højgaard. Kontrakterne omhandler udgravning af Femern Bælt, selve tunnelforbindelserne og en 110 kilometer lang jernbane mellem Ringsted og Rødbyhavn. Femern-tunnelen kommer til at tage otte år at bygge, og byggeriet vil blive sat i gang i 2018.