Home Nyheder Kina storsatser på turisme

Kina storsatser på turisme

0
SHARE

kina-shoppingDet store land øger sine investeringer i turismen ved at etablere investeringsfonde og opføre turistattraktioner lige fra campingpladser til temaparker for at styrke turistindtægterne til landets vigende økonomi.

Den hastigt voksende middelklasse hjælper turismen til at sætte mere skub i Kinas økonomi, og det har fået regeringen til at øge sin satsning på området ved at fordoble investeringerne i perioden fra 2013 til 2020 til 886 milliarder dollars.

Der skal anlægges 10 nye havne til krydstogtskibe frem til 2020 og de statsejede selskaber opmuntres af Statsrådet til at bygge feriefartøjer.

Desuden skal der anlægges omkring 1.000 campingpladser inden 2020 og opføres 57.000 offentligt tilgængelige toiletbygninger i de kommende tre år. På 10.000 destinationer skal der sikres gratis internetadgang.

Til at betale for herlighederne etableres særlige investeringsfonde og private investorer opfordres til at blive partnere i projekterne.

Yderligere afsættes der ekstra midler til anlæg af nye veje og parkeringspladser ved feriesteder, samt nye lufthavne i det nordvestlige Kina.

Der etableres nye lånemuligheder for virksomheder i turismebranchen og flere feriedestinationer tilbydes skattefordele for at styrke investeringerne.

Med to devalueringer to dage i rap har Kina for alvor udstillet sine økonomiske problemer, som hænger sammen med et vigende ejendomsmarked, mindre investeringer, svigtende global efterspørgsel og et faldende aktiemarked. Udviklingen anses for at være den svageste i de seneste 25 år.