Home Nyheder Kendt rocksangers flyselskab krakker

Kendt rocksangers flyselskab krakker

0
SHARE

Astraeus var ejet af islandske Eignarhaldsfelagid Fengur HF, der også ejer Iceland Express. Eignarhaldsfelagid Fengur kontrolleres af islændingen Palmi Haraldsson, som også stod i spidsen for Sterling Airlines, da det danske selskab gik konkurs i oktober 2008. Iceland Express har ikke egne fly, men lejer fly til sine ruter. Astraeus har bl.a. fløjet for Iceland Express, herunder ruter til USA og Canada.

 

Selskabet var ikke mindst kendt for, at forsangeren i heavy rock-bandet Iron Maiden, Bruce Dickinson, er kaptajn på Astraeus’ Boeing 757’ere og i den forbindelse også har fløjet danske passagerer. Det skete bl.a. sidste vinter, hvor Astraeus havde flyvninger for Tyrkiet Eksperten fra København og Billund til Goa i Indien og Phuket i Thailand. Sidste vintersæson fløj Astraeus Airlines 11.000 passagerer fra Tyrkiet Eksperten til hhv. Goa og Phuket.

 

Om årsagen til krakket siger Astraeus’ koncernchef, Hugh Parry:

“Vi har kæmpet for at redde Astraeus, men vi havde mindre forretning end forventet i sommeren i år, vi har fået færre kontrakter for vinteren 2011-12 ligesom vi har været superuheldige med tekniske problemer med vores fly.”

 

Astraeus Airlines havde ved konkursen angiveligt fire Boeing 737’ere og fire Boeing 757’ere – tidligere i år var tallet fem Boeing 737’ere og fem Boeing 757’ere samt en Airbus 320.

Skrevet af Henrik Baumgarten