Home Nyheder Kampagne for øget indenrigsflyvning

Kampagne for øget indenrigsflyvning

1
SHARE

De danske lufthavne og flyselskaberne med indenrigsruter søsætter snart kampagne der skal få flere passagerer på de ni danske indenrigsruter. Københavns Lufthavn har succes med spor ved sikkerhedskontrollen kun for indenrigsrejsende.

Sidste år havde Københavns Lufthavn over 1,7 mio. passagerer på sine seks indenrigsruter, en stigning på seks pct. i forhold til 2015.

Danmark har yderligere tre indenrigsruter, der flyver udenom Københavns Lufthavn, Danish Air Transports sæsonruter fra hhv. Aalborg og Billund til Bornholm samt vandflyverruten fra Københavns Havn til Aarhus Havn.

Nu kommer der snart kampagne for at få flere passagerer i indenrigsflyene. Danmark har ca. 300 ugentlige indenrigsafgange. Man kan flyve fra den ene ende til den anden ende af landet hurtigt, nemt og bekvemt.

Det er der bare ikke mange, der benytter sig af, lyder det fra Københavns Lufthavne, der i efteråret går sammen med de øvrige danske lufthavne med indenrigsruter og indenrigs-flyselskaberne om en ny, stor kampagne, der skal få flere til at flyve indenrigs:

“Mange danskere ved slet ikke, at man kan flyve til eksempelvis Sønderborg, Midtjylland (Karup), Bornholm, Aarhus, Billund eller Aalborg – og langt de fleste tror, at der er væsentligt færre afgange at vælge mellem en der reelt er,” siger pressechef i Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested, og tilføjer:

”Det vil vi gerne lave om på, og derfor sætter vi i efteråret gang i en stor kampagne sammen med de øvrige regionale lufthavne og indenrigsflyselskaberne.

Hurtigere gennem sikkerhedskontrol
Efter bl.a. ministerkritik af lange ventetider for indenrigsrejsende ved sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn fik lufthavnen sidste år i november særligt spor, så indenrigspassagerer hurtigt kan passere sikkerhedskontrollen. 200.000 har indtil nu brugt sporet og ventet under 5 minutter.

Indenrigssporet har som mål, at rejsende kommer igennem sikkerhedskontrollen på under fem minutter.

En ny opgørelse fra lufthavnen viser, at over 200.000 har benyttet sig af sporet, og i år har 99,6 pct. af alle ventet under fem minutter.

Københavns Lufthavn glæder sig over den positive modtagelse fra de indenrigsrejsende, men opfordrer samtidig flere indenrigsrejsende til at bruge sporet:

Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn, opfordrer flere til at bruge indenrigssporet:

“Der er stadig mange, der desværre ikke kender dette tilbud. Alle med billet til en af de danske lufthavne kan benytte det særlige indenrigsspor, der er markeret med teksten: Indenrigs/Domestic.”

1 COMMENT

  1. Hvis SAS gerne vil lokke rejsende til at benytte indenrigsfly i stedet for DSB, burde man seriøst overveje sin prispolitik, så en billet ikke koster langt over 1200-1300 kr. t/r til AAR for 20 min. flyvning. Er det ikke bedre at sænke priserne, og så fylde op med rejsende på de mere tynde afgange?

Comments are closed.