Home Nyheder Kampagne for gratis Storebæltsforbindelse

Kampagne for gratis Storebæltsforbindelse

0
SHARE

Storebæltsbroen_closeFyens Stiftstidende har sat gang i en kampagne mod broafgiften på Storebæltsbroen, som er så høj, at den bremser udviklingen på Fyn.

Avisens chefredaktør Per Westergård: ”Vi gør det, fordi vi ønsker at være en aktiv spiller i det samfund, vi er en del af. Prisen for at køre over Storebælt er så høj, at den bremser udviklingen på Fyn og skubber os mod at være et udkantsområde midt i landet”.

Tidligere på ugen sagde transportminister Magnus Heunicke i en rapport, at Storebæltsbroen har været en kæmpegevinst for det danske samfund og i særlig grad Fyn.

”Vi bestrider ikke broens succes. Den er åbenlys, men politikerne burde fokusere på, hvordan vi kan få en større gevinst ud af broen. Det får vi ikke ved som nu at lade broafgiften finansiere ting, som intet har med broen at gøre. Nu råber vi op, før den udvikling fortsætter og koster flere fynske arbejdspladser”, siger Per Westergård.

I kampen mod broafgiften har avisen åbnet et site, broafgiftnejtak.dk. Her kan alle fortælle, hvordan de er ramt af broafgiften. Målet er i første omgang at aflevere 235 personlige beretninger til Transportministeren. Tallet 235 er valgt, fordi det er prisen for at køre over broen.